Zelf klussen of toch iemand inhuren?

Je kent het wel. Er is een klusje waarbij je twijfelt of je het zelf moet doen of toch iemand in moet huren. De voordeur moet vervangen worden of de kinderkamer heeft een likje verf nodig. Of je nou twee linkerhanden of twee rechterhanden hebt, er zitten altijd lastige klusjes bij, waarvoor je misschien ook het gereedschap niet hebt.

Het handigst is om een bekende op de koffie te vragen en dan even te vragen of hij/zij het aanraadt als je dit alleen gaat doen. Een bekende kan de buurman zijn, een zwager of een collega. Raad diegene het aan om het zelf te doen? Vraag dan meteen of je buurman je een avondje op weg wilt helpen. Als je toch bezig bent met gunsten vragen, vraag meteen of de buurman aan de benodigde gereedschappen kan helpen. Niets is vervelender dan op en neer rijden naar de bouwmarkt, waardoor kostbare klus-tijd verspild wordt.

Denk je toch dat je het niet alleen af kan? Laat het dan over aan een professionele timmerman. Maak dan wederom gebruik van iemand uit je eigen netwerk. Die handige klusser van een buurman of een oud-klasgenoot. Iemand uit je eigen netwerk is vaak betrouwbaar en dan help je diegene ook nog eens aan werk. Ideaal toch? Wellicht kun je later zelf wel werken in de bouw!