Werkwijze dakkapel plaatsen

Wanneer je een houten dakkapel of kunststof dakkapel wilt plaatsen, dan moet dit vakkundig gebeuren. Hierbij is de binnen en buiten afwerking erg belangrijk. Waarom? Nou, wanneer dit niet goed gebeurt dan kunnen er problemen ontstaan. Denk hierbij aan lekkage en verzakking van het dakkapel. Wanneer dit het geval is zal deze gerenoveerd moeten worden, wat onnodige kosten met zich mee zal brengen. Het is daarom verstandig om het plaatsen van een dakkapel door een professional te laten verrichten.

Stapsgewijze aanpak

Het plaatsen van een dakkapel moet zorgvuldig gebeuren. Hierbij kunnen de volgende stappen worden onderscheiden: oriƫntatie, afspraak en advies, offerte, opdracht en natuurlijk de plaatsing zelf. In dit geval is de plaatsing zelf het meest interessant. Hiervoor worden eerst de benodigde materialen verzameld. Denk hierbij aan houten balken en planken. Deze materialen worden op maat gezaagd met behulp van een zaagmachine. Denk hierbij aan een afkortzaagmachine of handcirkelzaagmachine. Voor de wat kleinere materialen, zoals bijvoorbeeld bij de afwerking, kan een decoupeerzaag worden gebruikt. Decoupeerzagen zijn namelijk flexibel in gebruik, waardoor de dakkapel tot in detail kan worden afgewerkt.

Wanneer de materialen op maat zijn gezaagd kunnen deze in elkaar worden gezet. Het geraamte van de dakkapel wordt vervolgens met behulp van een kraan op het dak geplaatst. Vervolgens kan deze worden bevestigd en worden afgewerkt. Daarnaast zal al het bouwafval, wat vrijkomt bij de plaatsing, worden afgevoerd door het aannemersbedrijf.

De plaatsing zelf uitvoeren?

Het is niet verstandig, maar als je over de nodige kennis en ervaring beschikt is het wel mogelijk. Maak dan wel gebruik van een tekening met de juiste afmetingen. Daarnaast moet je over de benodigde materialen en gereedschappen beschikken. Zoals al duidelijk werd is een goede zaagmachine ontzettend belangrijk. Naast een zaagmachine kan een schuurmachine ook goed van pas komen. Met behulp van deze machine kun je bijvoorbeeld de voorbewerking verrichten als je nog wilt gaan verven.