Wat heb je nodig voor een gloednieuwe dakkapel?

Toen je nog jong was heb je het huis waar je nu woont gekocht, omdat het toentertijd je droomhuis was. Geografisch gezien is dat nog steeds wel zo, maar je begint toch wat kritiekpuntjes te zien door de jaren heen. Zo zou je op zolder wel wat extra ruimte willen om over het geweldige uitzicht dat je hebt uit te kijken. Dat schuine dak is helemaal niet handig, want hier kan je zoon niet zijn vrienden uitnodigen. Tenminste, niet als ze van plan zijn rechtop te kunnen staan daar. Een logische en relatief gemakkelijke oplossing is een dakkapel, maar wat heb je daar precies voor nodig?

Idee
Allereerst is het van enorm belang dat je een goed idee in je hoofd hebt voordat je gaat beginnen. Dit wordt regelmatig onderschat en daardoor overgeslagen. Echter is het noodzakelijk om alles op het gebied van het idee goed uit te stippelen zodat je niet tegen onvoorziene beren op de weg aanloopt. Bedenk waarom je de dakkapel wilt en hoe je dat het beste kan vormgeven. Vergeet niet alles op papier te zetten, zodat je dit als leidraad aan kan houden tijdens het proces.

Materiaal
Vervolgens zal je uit moeten zoeken wat voor materiaal je nodig hebt om de dakkapel die jij in je hoofd hebt te kunnen realiseren. Let wel op dat je niet voor te goedkoop materiaal gaat, want zoals bekend: goedkoop is duurkoop. Je dakkapel kan onder hoge druk komen te staan in Nederland. Denk aan hevige rukwinden en extreme neerslag (regenval/hagel/sneeuw). Onderschat dit vooral niet, anders waait je dakkapel bij de eerstvolgende winter eraf.

Gereedschap
Uiteraard heb je ook een flink arsenaal aan gereedschap nodig wanneer je een dakkapel gaat plaatsen. We raden je aan om dit gereedschap nieuw te kopen, zodat je zeker weet dat het naar behoren functioneert. Wanneer je nieuw gereedschap koopt kun je dat het beste doen in de vorm van een gevulde gereedschapswagen. Op deze manier heb je er niet alleen een gereedschapswagen als bonus, maar ook prijstechnisch gezien is het een zeer verstandige keuze.