Visgraat vloer kopen

De naam ’visgraat’ staat voor de wijze waarop de vloer wordt gelegd. De planken van een visgraat vloer zijn vrij kort en de planken worden schuin en haaks tegenover elkaar geplaatst. Vervolgens ontstaat een trapsgewijs patroon waarbij je een visgraat terugziet. De visgraat vloer kan bestaan uit diverse materialen en kleurvariaties. Wil je graag een visgraat vloer kopen? Onderstaand artikel geeft je meer informatie over de visgraat vloer. 

Wat is een visgraat vloer precies en wanneer is deze ontstaan?
De planken van een visgraat vloer zijn allemaal even breed en lang en liggen loodrecht tegenover elkaar. Het patroon van de visgraat is herhalend en je vindt deze door de hele ruimte terug. Vroeger werd een bies gelegd aan de rand van de muur echter tegenwoordig is het moderner om de vloer helemaal door te leggen.

De visgraatvloer is een van de oudste manieren om een vloer te leggen en vindt zijn oorsprong in de 16e eeuw. In veel oude Franse huizen vind je deze vloeren nog terug en ook de Italianen waren dol op de visgraat vloer. Bovendien werd de vloer in paleizen en kastelen vaak gezien. Na verloop van tijd werd de visgraat vloer ook in Nederland populair en het stond symbool voor luxe en elegantie. Tegenwoordig is de visgraat vloer wereldwijd een zeer geliefde vloer. 

Diverse materialen en kleurvariaties voor een visgraat vloer
Een visgraat vloer van parket of laminaat is heel goed mogelijk. Je kiest bij parket of laminaat voor een solide vloer die makkelijk te combineren is met vloerverwarming. De vloer is eenvoudig te leggen en hoeft niet in de olie of vernis gelegd te worden. De woning kan daarnaast dikwijls meegenomen worden bij een eventuele verhuizing.

PVC is een geliefd materiaal voor diverse vloeren en dat is niet voor niets. De planken van PVC lijken op echt hout. PVC is zelfs voorzien van een voelbare houtnerf inclusief een mooie en unieke structuur. PVC vergt weinig onderhoud en kan uitstekend met vloerverwarming samen en mag in vochtige ruimtes geplaatst worden.

De visgraat vloer vindt zijn oorsprong omstreeks de 16e eeuw. Tijdens deze periode was de vloer veelal van echt eikenhout. Een vloer van echt hout is duurzaam maar ook vrij kostbaar en een echte investering. De vloer heeft onderhoud nodig en het leggen van een houten vloer vereist expertise echter je krijgt daar een prachtige sterke vloer voor terug die enorm lang mee kan gaan.

Naast diverse materiaalkeuzes is het mogelijk om een visgraat vloer in diverse kleurvariaties te kopen denk hierbij aan chocoladebruin tot de lichte kleur anijs. 

Bron: renovatienieuws.nl