Tips om je gevel te reinigen

Ben je van plan om binnenkort zelf je gevel te reinigen? Dan hebben wij hier een aantal tips voor je uitgeschreven. In deze tips beschrijven we hoe je zelf je gevel kunt reinigen of dat je toch beter het over kunt laten aan een specialist.

Zorg voor de juiste materialen
Zorg voor de juiste materialen. Misschien denk je: Ja natuurlijk! Maar voor het plegen van gevelonderhoud heb je de juiste materialen nodig. Denk aan een hogedrukspuit en de nodige reinigingsmiddelen. Ga je gevelonderhoud op hoogte uitvoeren? Kies er dan voor om een gevelonderhoudinstallatie uit te voeren, zoals een gevellift.

Denk aan je veiligheid
Zeker als je op hoogte gaat werken, is het erg belangrijk om aan je veiligheid te denken. Kies er niet zomaar voor om op een laddertje te gaan staan en vervolgens een hogedrukspuit vast te houden. Ga na wat de mogelijkheden zijn om je eigen veiligheid te waarborgen. Ga je op hoogte werken? Dan doe je er goed aan om een gevellift te huren zoals we in de voorgaande tip al hebben besproken. Je eigen veiligheid (en die van anderen) moet je altijd in ogenschouw blijven nemen.

Gevelonderhoud uitbesteden
Gevelonderhoud is een heel specialistisch werk, wij spreken uit ervaring. Daarom doe je er wellicht verstandig aan om deze klus uit te besteden aan een specialist. Zij weten wat er nodig is om jouw gevel te reinigen waardoor deze weer helemaal schoon en naar wens zal zijn. Het is de investering dan ook zeker waard!