Sleutel verloren? Dit moet je wel en niet doen!

Een sleutel kwijtraken gebeurt weleens en kan eenieder overkomen. Het is geen panieksituatie, maar de beste tijd om kalm te blijven en goed na te denken over de volgende stap. Het is wel in de realiteit anders; 8 uit 10 mensen raken in paniek als ze ontdekken dat ze hun sleutel niet kunnen vinden. Hier zijn er enkele tips wat je wel en niet moet doen als je je sleutels verloren hebt.

Wat moet je niet doen?

We beginnen het bewust te hebben over wat je niet moet doen in zo een situatie. Raak niet in paniek. Ik herhaal, raak niet in paniek. De meeste mensen worden boos op zichzelf nadat ze ontdekken dat de sleutels verloren hebben. Dit leidt tot niet gefocust en niet gericht zoeken, wat het erg moeilijk kan maken om de sleutels te vinden. Blijf kalm en blijf zoeken. Blijf ontspannen en ga terugdenken op welke plekken je geweest bent en elke handelingen je hebt gedaan.

Wat moet je wel doen?

Als je je sleutels hebt gevonden dan is het helemaal goed en ben ik superblij voor je dat je zonder enige moeite veilig in jouw huis en auto kunt. Maar heb je het nog steeds niet gevonden, dan moet je het volgende doen.

  1. Bel de slotenmaker

Als je denkt dat jouw sleutels daadwerkelijk zijn verloren, moet je meteen de slotenmaker bellen om langs te komen. Huur een gerenommeerde en ervaren lokale slotenmaker die je een nieuwe sleutel kan geven of jouw slot zonder te forceren open kan krijgen. Het is daarom verstandig om vooraf het nummer van een betrouwbare en professionele slotenmaker in jouw mobiel op te slaan. Ben je nog geen betrouwbare slotenmaker tegengekomen? Maak dan contact met het slotenmakersbedrijf Den Haag. De slotenmakers van dit slotenmakersbedrijf stellen je nooit teleur. Ga op hun website en sla hun nummer meteen op.

  1. Blijf doorzoeken

Nadat je de slotenmaker hebt gebeld kan je intussen door blijven zoeken naar de sleutel. Probeer te ontspannen en onthoud alle plaatsen waar je bent geweest, en beperk je tot de plaatsen waar je misschien je zakken hebt leeggemaakt en de sleutels hebt laten vallen. Voer telefoongesprekken zonder nood. Als je kalm bent, zul je verrast zijn je sleutels op de grappigste plek te vinden, zoals in je handtas of in de achterzak van je broek.

  1. Zoek een veilige plek

Het is vooral belangrijk als je midden in de nacht tot de ontdekking komt dat je niet in jouw huis of auto kan. Zoek een veilige plek en ga niet vlak naast je auto staan terwijl je wacht op de slotenmaker. Het is zeer gevaarlijk. Ook gewoon in het donker voor je huis staan is gevaarlijk in de nacht. Zoek gewoon een veilige plek en blijf uit het oog van rovers of inbrekers die misbruik kunnen maken van jouw situatie. Wanneer je hebt ontdekt dat de sloten gestolen zijn moet je ook de politie inschakelen en een aangifte doen. Vervang ook meteen de sloten. De slotenmaker zal je het best zeggen wat je in zo een situatie moet doen.