Schade door ongedierte kun je beter voorkomen

Niet alleen is ongedierte in huis bijzonder onhygiënisch. Ook kan het ongedierte voor de nodige schade aan je woning zorgen! Denk bijvoorbeeld aan een houtworm. Dit is de larve van een tor of kever, welke zich een gang baant door houten constructies. Wanneer een houtworm je dakkapellen aantast, brengt dit hoge herstelkosten met zich mee. Reden genoeg om het ongedierte in een vroeg stadium aan te pakken. Schade door ongedierte voorkomen lijkt vaak makkelijker, dan dat dit in de praktijk blijkt te zijn. In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Ongedierte plant zich vaak snel voort 

Een van de nadelen aan verschillende ongediertesoorten, is dat deze beestjes een hoge voortplantingssnelheid hebben. Kijk bijvoorbeeld naar muizen en ratten. Met slechts een paar muizen in huis, zal je in een mum van tijd te maken hebben met een ware muizenplaag. Daarbij zijn er verschillende relatief kleine ongediertesoorten, die zich goed verstopt houden. Pas wanneer zij zich sterk vermenigvuldigd hebben, merk je het ongedierte op. Denk aan de bedwants, een vlo, enzovoorts. Heb jij enig idee, welke ongediertesoorten er binnen je woning voorkomen? Er zijn verschillende instanties, die een onderzoek voor je uit kunnen voeren. Je zal verbaasd zijn over het grote aantal ongediertesoorten. 

Preventieve maatregelen tegen ongedierte 

Om schade aan je dakkapel of andere elementen van je woning te voorkomen, is het slim om maatregelen te nemen. Maak bijvoorbeeld gebruik van verschillende lokdoosjes in huis. Deze lokdoosjes trekken het ongedierte aan en zorgen dat het ongedierte niet meer uit de doosjes komt. Je kunt deze doosjes aanschaffen om bijvoorbeeld mieren, papiervisjes en zilvervisjes in huis tegen te gaan. 

Tip: wanneer het niet lukt om van ongedierte af te komen, is het slim om professionele hulp in te schakelen. Ongediertebestrijders beschikken over verschillende hulpmiddelen, die effectiever zijn dan de lokdoosjes.