Mijn dakkapel isoleren: hoe werkt het en wat kost het?

Heeft uw woning een dakkapel? Dan bestaat de kans dat hier veel warmte ontsnapt. En dat is hartstikke zonde. Dankzij dakkapel isolatie kunt u fors besparen op de stookkosten en spaart u ook het milieu. Wanneer dit namelijk goed geïsoleerd is hoeft u boven minder te stoken. De laatste trend is dat gas alsmaar duurder wordt. En het gas dat u niet verbruikt hoeft u ook niet te betalen. Een goede stap is dus om uw dakkapel eens aan te pakken. De website www.isolatierevolutie.nl vertelt u er meer over.  

Wat zijn de kosten?
Wilt u een nieuwe dakkapel of uw huidige isoleren? Een compleet nieuwe dakkapel kost zo tussen de €4.000 en €6.000 inclusief plaatsing. Is er al een dakkapel aanwezig en wilt u deze laten aanpakken? Reken dan op kosten tussen de €1.500 en €2.000. 

Waarom isoleren?
Goede dakkapel isolatie zorgt dat de warmte in huis ook echt binnen blijft. Er zitten een aantal belangrijke voordelen aan:

  • Minder stookkosten
  • Minder uitstoot van CO2
  • Minder last van geluidsoverlast
  • Een hogere woningwaarde
  • Meer wooncomfort (minder tocht en een stabiele temperatuur in huis)

Hoeveel ga ik besparen?

Het isoleren van de dakkapel is niet goedkoop. Het is een vrij intensieve klus die u zeker €1.000 gaat kosten. Maar hier staat tegenover een aantrekkelijke besparing per jaar. En het mooie is: die besparing is er ieder jaar weer. Na een aantal jaren heeft u de investering dus al terug. En daarna wordt het leuk, dan gaat de investering ook daadwerkelijk geld opleveren. De precieze besparing hangt af van uw huidige verbruik en de huidige isolatiewaarden. Maar de besparing loopt al gauw op tot honderd euro per jaar. Pakt u het hele dak aan? Dan kan de besparing oplopen tot vele honderden euro’s op jaarbasis. 

Waar vind ik een goed isolatiebedrijf?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met een isolatiebedrijf in de buurt en vraag om een offerte op maat. Let goed op keurmerken van het bedrijf en vraag om recente recensies. Op die manier kunt u goed inschatten of u te maken heeft met een erkend isolatiebedrijf. Let op: ga niet blind voor de laagste prijs. Het is vooral belangrijk dat de vakman met goede materialen werkt en dit ook op de juiste manier aanbrengt. Pas dan gaat deze investering renderen.