Makkelijk en snel opbergen

Iedereen heeft het nodig: opbergruimte. Of het nou in huis, in de garage of in de werkplaats van je bedrijf is, je wil je spullen graag netjes opbergen. Het liefst wil je er ook nog gemakkelijk bij kunnen en het snel weer terug kunnen zetten. In deze blog geven we je wat tips over verschillende opbergmogelijkheden en wanneer je deze het best in kan zetten.

Kasten

De meest simpele manier om dingen op te bergen: in een stellingkast. Er zijn echter kasten in allerlei soorten en maten. Denk hierbij aan keukenkastjes, vitrinekasten, kledingkasten en dat is nog maar het begin!

Wanneer je kiest voor een kast, bedenk dan goed wat je er mee wil doen. Uiteraard, je wil er spullen in opbergen. Maar ben je op zoek naar een kast voor je gereedschap of voor je servies? Je servies zal je misschien tentoon willen stellen in een glazen vitrinekast, terwijl je voor je gereedschap beter een stevige kast kan kiezen zonder ramen erin.

Houten stelling

Een houten stelling is een manier waarbij je gemakkelijk en snel dingen op kunt bergen. Deze vorm van opbergen is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld alles wat je in je garage hebt opgeslagen. Ook in werkplaatsen wordt veel gebruik gemaakt van houten stellingen.

Houten stellingen kennen namelijk veel voordelen.

Allereerst zijn de stellingen van hout. Dit materiaal is erg stevig en gaat daarbij lang mee. Wanneer je opbergruimte zoekt waarbij je je spullen langere tijd kan laten staan, is dit een goede optie. Ook kunnen deze stellingen veel gewicht dragen. Ideaal voor in een werkplaats dus.

Een houten stelling is vaak een legbordstelling. Dit houdt in dat de planken er door middel van een steunpennensysteem worden ingelegd. Je kunt dus zelf bepalen op welke hoogte je de planken legt, maar ook het aantal planken dat je in de kast legt kun je zelf bepalen. Niet alleen het aantal planken is zelf te bepalen, maar de grootte ook.

Houten stellingen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, maar zijn ook uit te breiden met aanbouwstellingen. Dit zorgt ervoor dat je dus zelf kan bepalen hoe groot je de stellingen maakt.

Een garagebox

Mocht je nou echt geen ruimte meer hebben in je huis, garage of bedrijf dan kan je altijd nog kiezen voor een garagebox. Deze kan je vaak voor een bepaalde termijn of voor een vast bedrag per maand huren. In een opslag krijg je dan je eigen box toegewezen, waar je de spullen die je niet meer gebruikt kunt stallen.