Kies de juiste afvalcontainer!


Voor afval zijn er verschillende soorten containers. Een container kan snel geregeld worden, maar weten wat de juiste is voor jouw situatie verschilt natuurlijk. Hier een paar op een rijtje die je kan helpen voor de juiste container!

Rolcontainer

De meest voorkomende vorm van het inzamelen van afval is een rolcontainer. Dit is de standaard container die je normaal gesproken voor huis hebt liggen. Toch zijn de rolcontainers in verschillende soorten, maten en kleuren beschikbaar. Hier heb je een onderscheid in afval. Zo is er een voor tuinafval, gemengd afval, papier en plastic. Kijk daarom goed welke kleur bij welk soort afval hoort.

Perscontainer

Voor een bedrijf die veel afval genereert kan een perscontainer ideaal zijn. Deze zorgt ervoor dat het afval samen geperst wordt in de container. Zowel in een kleine als in een grote variant en door het samenpersen van het afval is het voordelig ten opzichte van de normale container. Door het perscontainer zorgt het dat er minder ruimte in beslag worden genomen in de container. Verdere voordelen van de perscontainer is dat het gemakkelijk te bedienen is en ook nog eens lang mee gaat. Daarom is dit een absolute aanrader!

Multi afval container

Voor de meest duurzame oplossing is er de multi afval container. Hiermee scheidt je eenvoudig de verschillende afvalstromen. Deze container sluit dan goed aan bij bedrijven of huishoudens die hun afval eenvoudig willen scheiden en opslaan.

Grote container

Heb je grote hoeveelheden die je moet vervoeren of opslaan, kun je kiezen om een grote container te huren. Laat je niet afschrikken door de naam grote container. Deze zijn beschikbaar in verschillende varianten. Dus voor een particulier kan een container ook heel aantrekkelijk zijn. Een container kan dus zowel voor transport en opslag gebruik worden. Tijdens een project is dit dus een hele efficiƫnte middel om af te komen van je afval. Daarom is een container huren voor grote aantallen afval een must!