Kies bij werken op hoogte altijd voor een steiger

Wanneer je regelmatig aan het klussen bent, komt het vaak voor dat je de hoogte in moet. Dit geldt zowel voor mensen die beroepsmatig klussen als voor de mensen die thuis hun eigen klusjes opknappen. Op het moment dat er een klus op hoogte uitgevoerd moet worden dan is het prettiger en veiliger om dit vanaf een steiger te doen. In dit artikel wordt verteld waarom. Afhankelijk van de klus kan worden gekozen voor een rolstelling, kamersteiger, vouwsteiger of een staand steiger.

Veiliger werken met een steiger

Allereerst is het werken met een steiger veel veiliger dan werken op hoogte met een ladder. Ongelukjes op hoogte kan iedereen overkomen. Door te kiezen om de klussen op een steiger uit te voeren is de kans dat er iets misgaat al vele malen kleiner. Daarnaast zijn de veiligheidsregels voor het werken op hoogte met steigers al aangepast waardoor ook het klussen op een steiger veiliger is geworden.

Het is gemakkelijker werken

Het werken met een steiger op hoogte is niet alleen veiliger, maar ook vele malen gemakkelijker. Afhankelijk van de klus moet bepaald worden welk steiger het beste is. Als je het steiger eenmaal in je bezit hebt kun je ook gemakkelijker werken. Zo kun je met meerdere personen op hoogte werken, terwijl bij een ladder dit niet het geval is. Daarbij kun je ook je gereedschap meenemen op het steiger, terwijl dit bij een ladder niet zo gemakkelijk gaat.

Kopen is beter dan huren

Wanneer je een steiger gaat gebruiken moet je weten dat een steiger kopen voor de lange termijn altijd beter is dan huren. Het maakt dan niet uit of je een rolstelling gaat kopen of een ander soort steiger.  De kans is groot dat je een steiger vaker gaat gebruiken. Voor de lange termijn is het kopen van een steiger dan vele malen voordeliger dan het huren van een steiger. Mocht de aanschaf van een steiger als particulier te duur zijn? Wellicht kun je dan een steiger met je buren of familie aanschaffen. Dan kunnen ook meerdere mensen daar gebruik van maken en worden de kosten gedeeld.