Huiswaarde verhogen? 3 waardevolle investeringen

ezit je een koopwoning en wil je investeren in je vastgoed? Je huiswaarde verhogen kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld een verbouwing overwegen. Toch is lang niet elke verbouwing rendabel! Wat is wel een waardevolle investering voor je huis? En hoeveel stijgt de marktwaarde van je woning hiermee? We hebben 3 tips voor je op een rij gezet.

Huiswaarde verhogen met een uitbouw

De woningwaarde wordt o.a. vastgesteld aan de hand van het aantal vierkante meters. Meer woonruimte betekent: een hogere taxatie! Laat de woonkamer uitbouwen, een terrasoverkapping aanleggen of bouw een serre aan het huis. Hoeveel je dit oplevert is uiteraard afhankelijk van de afmetingen van de uitbouw, maar ook van de locatie van je huis. In de Randstad zijn vierkante meters momenteel meer waard dan in Drenthe. De exacte cijfers voor jouw regio kun je online vinden.

Marktwaarde verhogen met een dakkapel

Ook een dakkapel zorgt voor meer woonruimte en is dus een waardevolle investering voor je woning. Het grote voordeel van een dakkapel is dat deze kant-en-klaar geplaatst kan worden en je dus in no time zorgt voor een hogere marktwaarde. Zo’n kant-en-klare dakkapel noemen we een prefab dakkapel. Al het voorwerk wordt in de werkplaats van de specialist gedaan. Zo kan hij binnen een dag worden geplaatst.

Huiswaarde verhogen met verduurzaming

Duurzaam bouwen is geen trend meer, maar de norm voor de toekomst. Je kunt zelf ook een steentje bijdragen (en terugverdienen) door je woning te verduurzamen. Met goede isolatie in de vloer, muren en het dak bijvoorbeeld of met eigen energiebronnen. Dubbel glas is ook een goede investering om de huiswaarde te verhogen en tegenwoordig is er zelfs drielaags glas, voor de ultieme isolatie tegen warmte en kou!