Extra woonruimte creëren

De tuin is tegenwoordig net zo’n belangrijke ruimte als de woonkamer. We spenderen er steeds meer tijd en ondernemen er ook veel maar activiteiten, die we vroeger alleen binnen konden doen. Denk aan koken, eten, verwarmen, loungen, etc. Dat maakt dat de tuin haast beschouwd kan worden als een tweede woonkamer, in ieder geval als extra woonruimte. Je dient de tuin alleen maar op de juiste manier in te richten. Ideeën hiervoor, doe je hier op.

Om je tuin te kunnen gebruiken als extra woonruimte is het allereerst zaak om een deel te overkappen of om een veranda aan het huis te bouwen. In tegenstelling tot in de woning, zit je in de tuin niet altijd droog, maar met een overkapping of veranda heb je wél altijd de mogelijkheid om droog te zitten. Je kunt een veranda zo beschut maken als je wil, waardoor je echt een extra kamer in de tuin kunt creëren. Toch blijf je door de glazen schuifpuien zoveel mogelijk het gevoel houden dat je buiten zit, maar dan wel met alle gemakken van binnen zitten.
Om te allen tijde gebruik te kunnen maken van je tuinkamer, is het ook belangrijk dat de temperatuur er behaaglijk is. Hoewel zich dat ’s zomers vaak vanzelf wel regelt, dien je hier in de andere seizoenen zelf voor te zorgen. Dat kan met terrasverwarming. Voor tuinkamers en veranda’s zijn vooral de heatpanelen populair. Deze panelen nemen weinig ruimte in en zijn eenvoudig te monteren tegen het plafond of de muur. Ze werken volledig elektrisch en stralen geen rode gloed uit, zodat eventuele sfeerverlichting even mooi blijft branden. Je kunt ook kiezen voor een mooie Jotul kachel. Daarmee is het altijd lekker warm!

Inrichting
Dan is het nog zaak om de veranda ook echt leefbaar in te richten. Aangezien alles droog en beschut staat, kun je de inrichting zo luxe maken als je wil. Zo heb je de keuze uit een groot assortiment design tuinmeubelen met een strakkere, gedetailleerdere afwerking, die er onder je veranda of overkapping een stuk langer mooi uit blijven zien. Hiermee voorzie je jouw tuin direct van een huiselijk gevoel. Ook heb je onder de overkapping de mogelijkheid tot het aansteken van een mooie tuinhaard. Hiermee creëer je niet alleen mooie sfeerverlichting, maar ook gelijk een lekker temperatuurtje.

Meer inspiratie nodig om je tuin om te toveren tot een verlengstuk van je woonkamer? Breng dan eens een bezoek aan Fonteyn.nl: dé plek voor iedereen die zijn tuin een upgrade wil geven.