Een nieuwe deur, waar moet ik op letten?

Soms dan is een deur aan vervanging toe. Wanneer dit het geval is dan moet men voor een nieuwe deur gaan kijken. Dit is echter een veel gecompliceerdere zaak dan menig persoon verwacht. Daarom is het handig om goed op de hoogte te zijn van alles wat er komt kijken bij de aanschaf van een nieuwe deur.

Verschillen tussen binnen en buiten.
Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe deur dan is het allereerst belangrijk naar wat voor een soort deur je gaat kijken. Ga je kijken voor een nieuwe binnendeur, of voor een nieuwe voor- of achterdeur.
Wanneer bijvoorbeeld gekeken wordt naar nieuwe binnendeuren, dan zal er sneller nagedacht worden over deuren waar veel meer glas en afwerking aan te pas komt dan wanneer men voor een voor- of achterdeur gaat kijken.

Binnendeuren.
Waar men vooral op moet letten bij de aanschaf van nieuwe binnendeuren zijn onder andere kleur, materiaal, afwerking, deurbeslag en het slot.
De kleur moet uiteraard passen binnen het interieur en hij moet een mooie toegevoegde waarde geven. Ook het materiaal is belangrijk, wil je liever een deur van hout of van kunststof? Dit zijn de 2 meest populaire materialen wanneer het aankomt op binnendeuren. Ook is de afwerking belangrijk. Wil je het liever simpel houden, of heb je liever een deur waar veel elementen ter afwerking in zitten.
Ook het deurbeslag moet men zeker niet onderschatten. Het is heel makkelijk om deurbeslag te kiezen dat uiteindelijk totaal niet bij de deur blijkt te passen. Het is ook belangrijk om hier goed aandacht aan te besteden.
Als laatste, er zal ook moeten worden gekeken of de deur afgesloten moet worden of niet. Als dit niet nodig is dan hoeft er geen slot op. Wanneer dit wel moet, dan zal er gekeken moeten worden naar het soort slot dat je wilt hebben. Wil je een insteekslot, een loopslot of een badkamerslot?

Voor- en achterdeuren.
Bij voor- en achterdeuren moet men echter weer letten op andere dingen. Dan is afwerking niet zo zeer iets dat een hele grote rol speelt, maar meer het model. Bij een voordeur focust men zich meer op een onderhoudsarme en isolerende deur. Je wilt uiteraard een deur die in de zomer de warme lucht buiten houdt en in de winter moet het huis opgewarmd blijven zonder dat er koude lucht doorheen kan.
Bij voor- en achterdeuren is de inbraakwerendheid nog belangrijker. Is het een deur die dieven makkelijk in staat stelt in te breken, of maak je ze het leven zuur? Je wilt uiteraard het laatste. Ook is hang- en sluitwerk veel belangrijker bij dit soort deuren. Door hier net even iets meer aan uit te geven zal de kans op een inbraak echt flink afnemen.

Bron: www.deurenweb.nl