Een alternatief voor gordijnen

Als je al jaren gordijnen hebt, ben je misschien is toe aan wat anders. Gordijnen kunnen een kamer nooit ruimer laten lijken. Ze werken altijd verkleinend. De zon komt er vaak toch nog doorheen en door de zon en het wassen kunnen ze gaan verkleuren.

Houten jaloezieën

Een goed alternatief kan zijn: houten jaloezieën. Deze zijn in alle vormen en maten verkrijgbaar. Je kan ook houten jaloezieën op maat laten maken. Houten jaloezieën geven elke kamer in huis een unieke sfeer. Je kan met de jaloezieën spelen met het zonlicht en de schaduw omdat je ze kan verstellen. Door de enorme variatie passen houten jaloezieën zowel in landelijke, een moderne als in een klassieke inrichting.

Een houten jaloezie bestaat uit houten horizontale lamellen. Ze zijn aan elkaar verbonden met een koord of band. Er zijn aan materiaal heel veel keuzes. De populairste houtsoorten zijn cederhout, abachi hout en bamboe. Als je thuis houdt van een strak design kan je er voor kiezen om ze te laten kleuren in wit, zwart, goud etc.

Het grootste voordeel aan de houten jaloezieën is hun hoge isolatiefactor zowel thermisch als akoestisch. Ze regelen ook perfect het licht en de warmte in huis door dat je ze makkelijk kan verstellen.

Tips om houten jaloezieën schoon te houden

Het enige nadeel kan zijn dat het schoon houden van de jaloezieën een wat minder leuke klus is. Ze vangen natuurlijk stof en vuil op en dit moet wel een keer schoongemaakt worden. Het beste is om de houten jaloezieën zeker wel één keer in de maand schoon te maken. Omdat ze van hout zijn is het niet zo goed voor de jaloezieën om deze met water schoon te maken. Een tip is om dit te doen met een stofzuigen of microvezeldoek. Hiermee kan je makkelijk het stof weghalen.