De voordelen van zonnepanelen

De afgelopen jaren is zeer duidelijk geworden dat we meer aan het milieu moeten denken. We zijn zeker al op de goede weg: er wordt minder plastic  en minder water gebruikt, er wordt steeds minder afval op straat gegooid en er wordt minder stroom verbruikt. We zouden echter nog meer kunnen doen. Een goed voorbeeld hiervan is zonnepanelen. Naast het feit dat zonnepanelen zeer milieuvriendelijk zijn, zitten er nog veel meer voordelen aan.

Groene stroom

Allereerst het milieuaspect.  Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektrische energie, je wekt dus je eigen stroom op. Hierdoor hoef je minder stroom van je energieleverancier af te nemen waardoor de CO2-uitstoot van je huishouden aanzienlijk afneemt. Per paneel komt er per jaar ongeveer 100 kg minder CO2 in de atmosfeer. Zonnepanelen zijn het meest effectief wanneer u deze op een plat dak installeert, hier is tenslotte geen schaduw. Om de zonnepanelen zo strak mogelijk naast elkaar te leggen is het handig om een zonneschans te bestellen.

Financiële voordelen

Naast het feit dat zonnepanelen heel milieuvriendelijk zijn, heeft het ook voordelen voor je portemonnee. Je kunt er namelijk flink wat geld mee besparen. Afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je hebt en hoeveel stroom je gebruikt kun je ongeveer 300-500 euro besparen. Dit betekent dat je de zonnepanelen na ongeveer tien jaar terug hebt en dan kunnen de financiële voordelen echt beginnen!

Hogere woningwaarde

Zonnepanelen hebben ook voordelen wanneer je van plan bent om binnen enkele jaren je huis te verkopen. Zonnepanelen verhogen namelijk de waarde van het huis, daarnaast zijn mensen vaak erg geïnteresseerd in huizen met zonnepanelen. Zij kunnen tenslotte profiteren van lagere lasten zonder dat zij zelf zonnepanelen hoeven aan te schaffen. Mochten de kopers toch geen interesse hebben in de zonnepanelen dan is het vaak mogelijk om de zonnepanelen over te zetten naar je nieuwe huis.