Dakdekker Den Bosch voor al uw dakreparaties

Het gebruik van een dakkapel in het dak van uw woning kan verschillende voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat u met een dakkapel veel meer licht in uw ruimtes heeft, dat u meer ruimte creƫert met een dakkapel, enzovoorts. Niet voor niets worden steeds meer zolderruimtes van een dakkapel voorzien! Een nadeel aan een dakkapel is dat de kans op beschadigingen aan uw dak en dakbedekking relatief groot is. Dit geldt in het bijzonder wanneer de dakkapel door een onervaren klusser geplaatst wordt. Reden genoeg om hier altijd een ervaren partij voor in te schakelen.

Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een dakdekker uit Den Bosch, die ons meer kon vertellen over de mogelijke beschadigingen die als gevolg van het plaatsen van de dakkapel kunnen ontstaan. Het is belangrijk om deze beschadigingen tijdig te laten herstellen, om waterschade aan uw woning te voorkomen.

Beschadigingen aan uw dakbedekking

De meeste beschadigingen die tijdens het plaatsen van een dakkapel ontstaan, zullen in de dakbedekking voorkomen. Denk aan kleine gaatjes en scheurtjes, waarlangs het regenwater bij uw woning naar binnen kan sijpelen. Beschadigde dakpannen zijn eenvoudig te vervangen, maar bij een rieten of bitumen dakbedekking is dit een stuk ingewikkelder. Schakel een ervaren dakdekker in om deze schade voor u te laten herstellen. Dakdekkers beschikken over de benodigde kennis en hulpmiddelen om een beschadiging aan uw dak op een vakkundige wijze te kunnen repareren. Voor welke dakreparatie heeft u een dakdekker nodig?

Noodzaak van het uitvoeren van dakreparaties

Zoals eerder in dit artikel beschreven werd, is het tijdig uitvoeren van een passende dakreparatie van groot belang. Zonder een dakreparatie zou uw dak ernstig beschadigd kunnen raken door de waterschade die als gevolg van de lekkage ontstaat. Bij waterschade kunt u bijvoorbeeld denken aan houtrot in de houten constructie onder uw dakbedekking. Het kost veel tijd om deze houtrot uit de houten balken te verwijderen. In het ergste geval zal een deel van de houten constructie vervangen moeten worden. Dit kost veel tijd en moeite! Ook kan er schimmel- en zwamvorming op uw muren en plafonds ontstaan als gevolg van de lekkages.

Bron: www.dakdekkersdenbosch.nl