5 voordelen omtrent kruipruimte isolatie

Een kruipruimte is een plek die onder je huis loopt. Deze ruimte is vaak vochtig. Dit is niet goed voor de ruimte, maar ook niet voor de rest van het huis. Hierdoor kan je het koud krijgen of schimmels. Daardoor zijn er ideeën bedacht om dit tegen te gaan. Geen vochtigheid meer, geen schimmels en geen koude voeten. Dit allemaal door de EPS-korrels.

EPS-korrels is vloerisolatie die in de kruipruimte wordt aangebracht. Hierdoor wordt de kruipruimte droger en komt het vocht niet in contact met uw vloer.

Duurzaam

EPS-korrels zijn duurzaam. Ze kunnen gerecycled worden. Ook zijn ze levenslang bruikbaar. Dit komt door de gesloten celstructuur. Ook komen er geen schadelijke milieustoffen vrij. Ook zorgen deze korrels voor de veiligheid van de bewoners. De korrels zijn brandveilig en brandwerend.

Wooncomfort

Het wooncomfort stijgt als de woning goed geïsoleerd is. Niemand houdt van koude voeten. Maar het is niet alleen de kou die weggaat. De EPS-korrels werken ook geluiddempend. Hierdoor krijg je minder geluidsoverlast en bezorg je geen geluidsoverlast. De temperatuur in uw huis blijft veel meer gelijk. Misschien was het boven wel altijd koud en beneden warm. Met een goede kruipruimte isolatie is dit probleem weg. Overal dezelfde temperatuur. De tocht in het huis verdwijnt ook en uw binnenmuren worden niet meer vochtig. Ook verdwijnt de kans op ongedierte. De dieren houden van vochtigheid. Maar als er geen vochtigheid is komen er ook geen dieren.

Lagere energierekening/kostenbesparend

De energiekosten dalen. Waarschijnlijk gaan bewoners die nog niet een isolatie hebben in e kruipruimte of ergens anders in de nabije toekomst belasting betalen over hun gas. Je bespaart veel kosten. Dit komt omdat je in ongeveer 4 jaar de isolatie hebt terugverdient. De btw die erover betaald wordt is maar 6%. EPS-isolatie kopen kan voor een relatief lage prijs. Doordat je na de installatie dit terugverdiend kan je er winst op maken.

Snelheid en gemak

De EPS-korrels zijn gemakkelijk geïnstalleerd. Dit kan een ochtendje duren. Via een buis worden de korrels naar binnen geblazen. Uw huis wordt geïsoleerd zonder een verbouwing. En terwijl het huis geïsoleerd wordt heeft u er weinig last van. Ook merkt u snel dat de temperatuur omhoog zal gaan in het huis. Ook neemt de vochtigheid af en de kans dat er schimmels en condens komt neemt af.

Praktisch

De korrels hebben geen invloed op de andere korrels. Ook kunt u de korrels zelf aanbrengen. Wij raden niet zo snel aan om de installatie zelf te doen, maar als u meer korrels wilt kunnen die zelf toegevoegd worden. Het leidingwerk dat onder de grond zit blijft toegankelijk. Ook is deze installatie en deze korrels ook geschikt voor de kleinere kruipruimtes. Dit is zo omdat het met een buis naar binnen gespoten wordt.