3 Tips hoe je senioren zorgeloos verhuisd

Het seniorenverhuizing is een uitdaging aan zich. Vaak zijn de senioren erg gehecht aan hun huis en meubilair. Begrijpelijk, ze hebben er immers erg veel meegemaakt. Ze hebben er gelachen, maar ook gehuild. Geef om die reden de senioren de ruimte om hun emoties te verwerken.

Er kunnen verschillende redenen zijn, waarom ze moeten verhuizen. Vaak spelen medische redenen een grote rol. Of het huis is simpelweg te groot voor ze. Met deze tips zorg je ervoor dat de verhuizing een stuk eenvoudiger gaat! 

Laat ze zelf inpakken 

Geef de senioren het gevoel dat zij de verhuizing zelf doen. Zo kunnen ze zelf kiezen wat ze meenemen en kunnen ze alle items nog een keer bekijken en herinneringen ophalen van vroeger. Met name voor handbare items is dit een goede optie. Echter, voor zwaardere objecten of moeilijk bereikbare spullen, kun je ze altijd een handje helpen. 

Ga een opslagruimte huren

Vaak verhuizen senioren naar een kleinere woning. Dit betekent dat zij ook minder spullen nodig hebben en dus niet alles mee kunnen nemen. Misschien is het een idee om bepaalde spullen te verdelen onder mensen die het nodig hebben, zoals een kleinzoon die net gaat verhuizen. De overige spullen kun je opslaan in een opslagruimte. Vaak zijn deze makkelijk te verkrijgen op diverse huursites. 

Probeer de verhuisdozen te labelen

Dit is een relevante tip voor elke verhuizing. Label elke verhuisdoos waardoor je zeker weet, waar elke doos weggezet kan worden. Zo hoeven de senioren niet nodeloos dozen te verplaatsen. Daarnaast weet je ook zeker met welke dozen je extra voorzichtig moet zijn tijdens de verhuizing. Mocht je daarnaast nog spullen geven aan anderen? Dan kun je ook de naam en eventueel adres op het label schrijven. Zo weet iedereen tijdens de verhuizing naar welk adres die moet.